Zorghuis Gent start crowdfunding i.s.m. Gingo om psychosociale ondersteuning te bieden aan mensen met kanker

Om de diensten uit te breiden met professionele psychosociale ondersteuning, organiseert Zorghuis Gent een crowdfundingproject i.s.m. Gingo. Het Zorghuis ontvangt geen structurele financiële ondersteuning, wel giften, inkomsten van een benefiet of een actie en een occasionele subsidie.

Herstellen van kanker vraagt kracht en soms kan je die kracht niet alleen opbrengen. Zorghuis in Gent geeft een tijdelijk verblijf aan mensen met kanker om terug op kracht te kunnen komen.Vaste medewerkers en een groep enthousiaste vrijwilligers zorgen voor een huiselijke sfeer, aandacht, comfort en rust. Respect, zorgzaamheid, verbinding, duurzaamheid en inspiratie definiëren de werking. Door mensen met kanker zo te benaderen helpt Zorghuis Gent aan hun herstelproces.

NOOD AAN PROFESSIONELE PSYCHOSOCIALE ONDERSTEUNING

Zorghuis Gent start i.s.m. met Gingo een crowdfundingproject om de dienstverlening uit te breiden met professionele psychosociale ondersteuning aan de verblijvende gasten.

De medewerkers in het Zorghuis zien dat de diagnose kanker bij vele van de gasten de grond onder hun voeten doet verdwijnen. Niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op emotioneel en sociaal vlak. De gasten worden in mindere of meerdere mate geconfronteerd met stress, verdriet, angst, depressie, ongerustheid, onzekerheid, woede, paniek, relatieproblemen, sociale isolatie en een existentiële crisis. Ze staan voor de huizenhoge opgave om zich te moeten aanpassen aan een nieuwe levenssituatie en moeten een nieuw evenwicht vinden.

Soms doen ze daarvoor een beroep op hun naasten, maar wanneer ze zich blijven gevangen voelen in gevoelens van angst, piekergedrag, onzekerheid, … dan kan gespecialiseerde psychosociale ondersteuning hen soelaas bieden. Een gesprek net voor het vertrek naar een volgende behandeling of net na het terugkomen ervan kan ervoor zorgen dat de gast rustiger en met meer vertrouwen naar de behandeling vertrekt of dat de eventueel overspoelende emoties na een behandeling sneller gecounterd kunnen worden.

“Met €6.000 kan het Zorghuis Gent 120 gesprekken met een professionele hulpverlener aanbieden aan de verblijvende gasten. Naast al de geboden rust en comfort, draagt de psychosociale begeleiding bij aan het terug vinden van rust, meer grip op het leven en beter herstel van de kwaliteit van hun leven.” – Majin de Froidmont, oprichter Zorghuis Gent

Gingo werkt volgens het crowdfunding principe en geeft een groot aantal mensen de mogelijkheid om een gift over te maken aan Zorghuis Gent. Elke gift is fiscaal aftrekbaar.

Lees meer …