Oproep

vrijwilligers

Zorghuis Gent is een huis dat openstaat voor alle mensen met kanker tijdens of na hun behandeling. Naast een fijne plek waar revaliderende gasten rust vinden, biedt Zorghuis Gent ook een warm onthaal door een team van betrokken coördinatoren en vrijwilligers. Je kan er zowel enkel overdag (dagverblijf) of met overnachting terecht.

Vrijwilliger overdag

Wat verwachten we van jou?
Als vrijwilliger bied je een luisterend oor en spring je bij waar nodig. De taken variëren van onthaal van een nieuwe gast, over koken, boodschappen doen, lichte huishoudelijke taken, een wandeling maken met een gast,… Hoewel je vrij zelfstandig aan de slag bent, zijn er ook uitwisselingsmomenten met de andere vrijwilligers en de coördinatoren.

Wat bieden we jou?
De impact van je werk laat zich niet in woorden vatten. Op menselijk vlak laat je voor de bezoeker een onuitwisbare indruk na in wat voor hem of haar één van de moeilijkste periodes van het leven is. Als vrijwilliger maak je deel uit van een enthousiast team en mag je rekenen op een professionele omkadering. Daarnaast krijg je de kans om af en toe een vorming mee te pikken. Tenslotte geven we je nog mee dat je verzekerd bent tegen risico’s van het vrijwilligerswerk.

Nacht vrijwilliger

Wat verwachten we van jou?
Van zodra de laatste vrijwilliger van overdag rond 20 à 21 uur naar huis gaat, springt de nachtvrijwilliger in. Je wordt kort gebrieft over de gasten, waarvan er maximum 3 tegelijk kunnen verblijven. Je brengt de nacht als ‘slapende wacht’ door in het zorghuis. ’s Morgens ontbijt je samen met de gasten en doe je lichte huishoudelijke taken. Rond 9 à 10 uur word je afgelost door de eerste vrijwilliger van die dag. Je hoeft geen medische opleiding te hebben. Het is jouw aanwezigheid die zorgt voor een veiligheidsgevoel bij de gasten.

Wat bieden we jou?
We bieden je als nachtvrijwilliger een billijke nachtvergoeding maar ook op menselijk vlak laat je bij de gast een onuitwisbare indruk na in wat voor haar of hem één van de moeilijkste periodes van het leven is. Als vrijwilliger maak je deel uit van een enthousiast team en mag je rekenen op een professionele omkadering. Daarnaast krijg je de kans om af en toe een vorming mee te pikken. Tenslotte geven we je mee dat je verzekerd bent tegen risico’s van het vrijwilligerswerk.