Getuigenissen van vrijwilligers

Martine S.
Ik ben blij dat jullie en de gast(en) tevreden zijn van mijn vrijwilligerswerk in het Zorghuis. Ik doe het ook graag en fiets altijd met een tevreden gevoel naar huis. Heel wat mensen denken dat ‘werken’ in het Zorghuis allen maar ‘kommer en kwel’ is, doch ik laat hen meteen weten dat dit helemaal niet het geval is. Iedereen is er heel positief en dat komt wellicht vooral door jullie aanpak en visie, de infrastructuur van het gebouw die voor een huiselijke sfeer zorgt, enz…
Ongetwijfeld hebben jullie en de gasten al nare en moeilijke momenten meegemaakt … en dat zal ik wellicht ook nog wel ervaren. Ondertussen kan ik wennen en me inzetten om mijn ‘werk’ en aandacht voor de gasten zo goed mogelijk in te vullen. Ik weet dat ik er niet alleen voor sta en dat ik, indien nodig, steeds beroep kan doen op iemand van de coƶrdinatoren.
De maandagploeg is ook een nogal vaste groep en dat is ook fijn om elkaar af te lossen, schept vertrouwen om elkaar wekelijks terug te zien en een korte overdracht te geven en een beetje kennis te maken met elkaar.

Tine G.
Ruim twee jaar doe ik vrijwilligerswerk in het Zorghuis te Gent. Onlangs besefte ik dat het Zorghuis, zonder dat ik er me bewust van werd een grote betekenis voor me kreeg. Ik bedoel daarmee dat naast mijn grote passie voor mijn creatieve werk in Elfenstof, het Zorghuis een grote plaats gekregen heeft in mijn hart.
De mensen die ik er afgelopen twee jaar tegen kwam hebben een zeer grote indruk op me gemaakt: hun ongelooflijke wilskracht om terug gezond te worden en te blijven doen wat ze in hun leven deden, hun hoop en doorzettingsvermogen ondanks tegenslagen en lastige periodes. Wat een moed!
Elke keer weer kom ik naar huis met een blij, voldaan en dankbaar gevoel, elke keer weer denk ik met plezier terug aan de voorbije uren die ik in het Zorghuis verbleef en aan de gezellige rust die er heerst. Want er wordt zoveel gegeven daar, zoveel gedeeld.
Wat mij opvalt is het gewone leven; de gewoonheid van de mensen die er verblijven, de grote zorg voor elkaar, het geduld, de aandacht voor de kleine dingen, de mooie momenten samen, de stiltes die zo veelzeggend zijn of de diepgaande gesprekken die zomaar uit het niets verschijnen.

Kimberley S.
Enkele maanden geleden was ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik kwam terecht op het zoekertje van het Zorghuis, wat mijn nieuwsgierigheid wekte, want dit kende ik helemaal niet. Ik deed wat opzoekingswerk, ging op gesprek bij Els. Ik zag het helemaal zitten, met de gezonde portie zenuwen. šŸ™‚
Nu doe ik dit al een tijdje. Meestal blijf ik hier slapen. Ik doe dit met veel plezier en wil de bewoners en de collega’s bedanken.