Getuigenissen van gasten

R.V., 72 jaar, maart 2018
Dag lieve (top) mensen,
Eerst en vooral jullie verdienen de hemel met rijstpap en gouden lepeltjes.
Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de warme en liefdevolle ontvangst. Ik voelde mij direct thuis.
Niets moet, alles kan, vraag je iets uit de winkel gaan jullie erom, kortom TOPTEAM.
Lekker eten, al wat je wil, als je zin hebt in een babbel kan ook, knipoogjes horen er ook bij.
Dank u dank u dank u voor de goede zorgen. Ik weet al waar naar toe indien nodig. Ik kom nog wel eens piepen hoor. Dank u lieve schatten.

Mieke, 54 jaar, februari 2017
Na drie weken verzorging klaar om naar huis te gaan en terug op eigen benen te staan. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik ben voor alle morele en fysieke steun die ik hier ontvangen heb. Bedankt aan alle vaste medewerkers en de talloze vrijwilligers voor hun tomeloze inzet.

C.D., oktober 2016
Wat deed het deugd om even op adem te mogen komen in het zorghuis.
Els die tijdens een eerste contact in het UZ een warme, zorgzame indruk naliet.
De opvang, het discreet nabij zijn van de vrijwilligers was geruststellend. Het verwennen met een lekker ontbijt, middagmaal en avondmaal, niets was hen teveel. Iedere vrijwilliger bracht ons ook de buitenwereld, de wereld naast ons ziek zijn, tot bij ons. Ieder van hen ging een stukje met ons mee maar gaf ons ook een kijkje in hun leefwereld die, mij althans, terug een beetje moed gaf om te kijken naar ‘later’.
‘Mijn collega’ Machteld die mij het voorbeeld gaf om niet op te geven

Stuk voor stuk mensen om dankbaar te zijn dat deze een stukje met mij op
weg wilden gaan.Ik hoop dat dit initiatief kan verder gezet worden met steeds
enthousiaste mensen.
JULLIE DOEN ZO’N MOOI WERK!
Dank voor zoveel warmte.

M.P., 61 jaar
Bedankt iedereen,
Ik ben hier ontvangen als een prinses, heerlijk verwend geweest.
Heb genoten van de rust hier, de fijne babbels.

J.D., 83 jaar
Ik was een wrak en vond dit huis, en na een week mag ik naar huis.
De zorg en vriendschap deden een wonder en nu word ik hoop ik, toch nog honderd!
Van ganse harte dank aan Els, Tine en Gerd, ook aan de ganse vrijwilligersploeg,
en in het bijzonder aan M. voor de gezellige momenten, het rummikuben, de wandelingen en het gezamenlijk TV kijken.

M.V., 79 jaar
Met het mooie, lieve en goed gezelschap is het hier zeer aangenaam vertoeven. De opvolging is buitengewoon goed, het eten is zeer lekker, super netjes en iedereen zeer gedienstig en lief. goede vitamientjes voor lichaam en geest. Het gezelschap van mijn medegaste M was zeer aangenaam en gezellig. Morgen zal ik dit gezellig nestje verlaten, terug naar de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. Nogmaals van harte dank.

M.J., 66 jaar, november 2015
Heel veel dank aan de vaste medewerkers omdat ik zo lang bij jullie mocht verblijven en altijd klaar stonden voor een babbel en hulp in de moeilijkste tijd van mijn leven. Bedankt aan alle vrijwilligers omdat ze altijd zo goed voor ons gezorgd hebben en lekker eten gemaakt hebben en voor alles klaar stonden. Bedankt ook aan mijn medegasten omdat het zo leuk was bij jullie te zijn.

C.B., 62 jaar, augustus 2015
In februari 2015 deed ik de ontdekking van een ‘nobele onbekende’: het Zorghuis Gent. Het bleek een ware thuisbasis voor alleenstaande chemo patiënten, die er op kracht kunnen komen en waar vaste medewerkers zich niet alleen om je bekommeren maar je zo nodig liefdevol bemoederen. Bovendien zet een ploeg vrijwilligers zich telkens weer belangeloos in voor het welzijn van de gasten. Een voltreffer die navolging verdient, en een pluim op de hoed van Majin! Enorm veel dank voor de goede zorgen en de fijne attenties tijdens mijn verblijf. Een ware steun en toeverlaat …

M. B., 65 jaar
Hartelijk dank dat ik bij jullie terecht kon. Ik voelde mij daar vanaf het eerste ogenblik thuis.
Bedankt voor de goede zorgen, het luisterend oor, de lekkere maaltijden en voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Ik zal nog dikwijls aan jullie terug denken. Mooi initiatief, gefeliciteerd.

A. V. W., 84 jaar
Op 7 januari 2013 heb ik mijn chemo gekregen. Ik was alleen. En toen werd mij verteld dat er een opvang was in Gent, namelijk het ‘Zorghuis’. Daar ben ik dan naartoe geweest en werd er met open armen ontvangen. Ik ben er 10 dagen gebleven. Ik moet zeggen dat dit een goed gevoel geeft, dat je met je chemo en alleenstaande daar naartoe kunt gaan. Gelijk bij u thuis.
Het personeel is zeer vriendelijk, zelfs de mensen die dit gratis doen. “ PROFICIAT “
Ik heb er zeer van genoten. Een Dank U allen voor de goede zorgen. (Ik kom zeker nog terug).

P. V. P., 56 jaar
Warmte, thuis zijn, dat is wat jullie mij geven. Een klapke doen of stilte; ’t is al gelijk. En dan het eten! Jullie zijn allemaal superkoks. Ik zal mijn verblijf niet gauw vergeten.

C.W., 69 jaar
Ik was te weten gekomen van het UZ Gent dat voor mensen die het moeilijk hebben en alleen zijn het adres ‘Zorghuis’ bestaat. Ik ben er vriendelijk en goed ontvangen geweest. Proficiat aan de coördinators en de vrijwillige mensen. Het was alle dagen lekkere soep en eten naar wens. Graag kom ik nog terug na de volgende chemo. Bedankt voor alles.

J. G., 56 jaar
Amai, wat een gezelligheid!

R. V. B., 52 jaar
Het Zorghuis in Gent! Direct de telefoon genomen en ja er was plaats. Het eerste contact voelde direct goed aan. De paar dagen die ik hier verbleven heb, hebben mij zo opgekrikt. Een huiselijke sfeer, een warm gevoel, helemaal opgeladen. Proficiat met jullie Zorghuis! Bedankt voor de hele goede zorgen en ik kom graag terug.

S. P., 45 jaar
Aan alle vrijwilligers van het Zorghuis Gent: Van harte dank voor mijn kort verblijf, samen met de andere gast Peter. Ik heb bij jullie de rust in mijn hoofd terug gevonden, hetgeen ik dringend nodig had.
Vele groetjes en graag tot ziens!

M. V. H., 54 jaar
In begin twijfelde ik omdat er zoveel verschillende zorg (vrijwilligers) waren. Ik was dat niet gewoon. Maar ik voelde mij op mijn gemak en er was goed eten. Ik heb er veel aan gehad.

A. V. L., 54 jaar
Een fijne tussenhalte, met dank aan de initiatiefnemers en vrijwilligers.

D. T., 86 jaar
Mijn grote dank voor de goede zorgen aan allen die mij bijgestaan hebben in mijn moeilijke dagen. Dank ook aan alle mensen die ik hier heb leren kennen en die lief en leed met mij deelden. In gedachten zijn jullie bij mij. Dankbaar en merci voor de liefde en goedheid van iedereen en tot ik eens lang kom. Ik hoop nog eens op bezoek te komen naar mijn zorghuisje waar ik zo graag was met al die goede mensen.

W. F., 62 jaar
Allemaal fijne mensen. Goede verzorging. Ik voelde me er thuis.