Getuigenissen van doorverwijzers

A.S., Sociale dienst UZ Gent
Het zorghuis… een bijna-als-thuis-huis waar onze patiënten de nodige rust en ondersteuning kunnen terugvinden die cruciaal is tijdens de zware behandeling. Een opvallend warm enthousiasme gaat uit van de vrijwilligers die hun handen onder dit initiatief zetten. Door het kleinschalige karakter staat zorg op maat voor iedere patiënt op de voorgrond. Een initiatief dat voor ons als sociaal werkers een geruststelling biedt; in die zin dat patiënten die alleen staan in hun thuissituatie een hand wordt gereikt.

L.D., Mobiel team Gent Zuid
Beste Majin,
Ik ben er van overtuigd dat er een belangrijke rol is weggelegd voor het zorghuis Gent in het ondersteunen van mensen met kanker.
Mijn cliënt, die verschillende malen een week in het zorghuis heeft mogen verblijven, zag er telkens enorm naar uit. Het doorbrak een stuk zijn eenzaamheid, wat zeker voor alleenstaanden erg belangrijk is, want ook al doet de hulpverlening zijn best en zijn er betrokken familieleden en vrienden, toch zijn de dagen lang als je alleen woont en kampt met kanker en alle angst en emotionele pijn – naast de andere fysieke klachten natuurlijk – die erbij komen. Af en toe dan een week er tussen uit kunnen, goeie opvang krijgen, een luisterend oor, het maakt het allemaal toch wat draaglijker.
Mijn cliënt ligt momenteel op de palliatieve afdeling, is zeer dankbaar naar het zorghuis.
Ook van mijnentwege, oprechte dank aan het initiatief en ik hoop dat jullie nog lang jullie prachtige werk kunnen voortzetten.

ADP – Sociale Dienst Patiënten UZ
Bedankt voor de fijne samenwerking! Jullie betekenen heel veel voor onze patiënten en zijn dikwijls een redder in nood! Mijn patiënten zijn altijd zeer lovend over het vriendelijk onthaal, het lekkere eten en de steun die ze bij jullie vinden. Niets is jullie teveel! Een dikke proficiat voor het volledige team!